Νίκος Θυμάκης

Ο Νίκος Θυμάκης γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1996 και από τότε ασκεί το επάγγελμα του Συμβούλου Πρασίνου-Κηποτέχνη. Έχει συνεργαστεί με τα ειδικά περιοδικά για τον κήπο και το Πράσινο , ελληνικά και ξενόγλωσσα . Συνεργάζεται επίσης με σειρές για τον κήπο, με πιο πρόσφατη τους «Κηπουρούς του MEGA» (Επιστημονικός Σύμβουλος). Έχει διατελέσει Γραμματέας της Επιτροπής Πρασίνου του ΓΕΩΤΕΕ (2008-2010).

Από το 2000 εργάζεται στο περιβάλλον των ΟΤΑ, αρχικά στο Δήμο Χαλανδρίου όπου και ήταν υπεύθυνος της Ρεματιάς και Πολιτικής Προστασίας, ενώ από το 2004 είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Κηφισιάς. Μέσα στα καθήκοντά του ήταν το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης οικιακών κηπαίων (200 νοικοκυριά) (2007-2010) και από το 2011 είναι και το πρόγραμμα BIOWASTE ATHENS που αφορά στην κομποστοποίηση οικιακών και γίνεται σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π και άλλους φορείς. Από τον Ιούνιο του 2010 ως τις αρχές του 2011 ήταν ο γεωπόνος του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το 2007, ήταν ο Project manager της συμμετοχής της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στην μεγαλύτερη Κηποτεχνική Έκθεση της Αυστρίας (IGM TULLN 07) με τον "Ελληνικό Κήπο", με χορηγία του ΕΟΤ. Από το 2009 έως το 2011, ήταν ο Project Manager της Ελληνικής Συμμετοχής στην TAIPEI FLORA EXPO 2010 (Republic of China-Taiwan) σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το Δήμο Μυτιλήνης. Η Ελληνική συμμετοχή κατέλαβε θέση στην τελική 8αδα, μεταξύ 31 χωρών από όλον τον κόσμο. Από τον Σεπτέμβριο του 2011, και μετά τις συνεχείς αρνήσεις φορέων του Ελληνικού Δημοσίου να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως που αφορά στο τοπίο, την κηποτεχνία και το πράσινο (FLORIADE, γίνεται κάθε 10 χρόνια στην Ολλανδία) , είναι ο Project Manager της Ελληνικής Συμμετοχής. Ο ελληνικός κήπος είναι ήδη φτιαγμένος από την ομάδα που δημιούργησε , τη “Συνέργεια-Hellenic Garden Team” , με φυτά από τους 20 μεγαλύτερους Έλληνες παραγωγούς- φυτωριούχους. Οι 3 αυτές συμμετοχές είχαν στόχο εκτός των άλλων να προβάλλουν το ελληνικό τοπίο ως παράγοντα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το 2001 ιδρύει την "Ελληνική Εταιρεία Φίλων των Φοινικοειδών" (Greekpalmsociety) και δίνει αγώνα για την ορθή χρήση τους στην Ελλάδα αλλά και τη διάσωση του Κρητικού Φοίνικα. 'Έχει πολλές δημοσιεύσεις για τα φοινικοειδή σε ξένα περιοδικά. Το 2008 , η IUCN και το Πανεπιστήμιο Πατρών, του αναθέτουν να γράψει για το Red Data Book τα στοιχεία για τον Κρητικό Φοίνικα, που κινδυνεύει με εξαφάνιση.  Είναι ο πρώτος που βρήκε το κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών το 2005 στην Κρήτη και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την πρόληψη και αντιμετώπισή του. Έχει κληθεί να δώσει λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα σε Ιταλία, Τουρκία και Κατάρ.

LIFE 09 ENV/GR/297

Project co-funded by LIFE+, the EU financial instrument for the environment

Εγγραφή στο συνέδριο

Κατεβάστε από εδώ τη φόρμα συμμετοχής στο συνέδριο, συμπληρώστε τη και στείλτε τη με email στο:

konmoust@central.ntua.gr

Φόρμα συμμετοχής στο συνέδριο (δεξί κλικ, Αποθήκευση ως)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε μορφή iCal από εδώ για smartphones.

Επιλογή γλώσσας

Carbontour website